Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Κοτόπιτα με κρεμμύδια!!

Υλικά

κοτόπουλο: 1 ολόκληρο, περίπου1 1/2 κιλό
κρεμμύδια: 5 κομμένα σε ροδέλες
βούτυρ:ο 6 κουταλιές, λιωμένο
μαϊντανός: 3 κουταλιές, ψιλοκομμένος
κεφαλογραβιέρα: 1 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη
αυγά: 5
φύλλο κρούστας: 500 γρ.
γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος light: 1 φλιτζάνι
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε τα κρεμμύδια. Τοποθετείτε από πάνω το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 170 °C για 1 ώρα και 15'. Ξεσκεπάζετε το ταψί και αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει. Ρίχνετε σε μπολ τα κρεμμύδια και το ζουμί τους.
Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το κομματιάζετε. Το ρίχνετε στο μπολ με τα κρεμμύδια μαζί με το μαϊντανό, το τυρί, το γάλα και τα 4 αυγά χτυπημένα. Στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας σε ταψί αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα του κοτόπουλου.
Από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα. Στο προτελευταίο φύλλο αλείφετε με το πέμπτο αυγό χτυπημένο για να πάρει η πίτα όμορφο χρώμα. Τη χαράζετε και ψήνετε για 45΄ στους 180-200 °C.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου