Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Πένες σε σάλτσα Ναπολιτέν και 3 τυριά στο φούρνο

Υλικά συνταγής

1/2 κιλό ζυμαρικό πένες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
420 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
350 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 δόση σάλτσα ντομάτας [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ] [*]
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο ταψί διαστάσεων 22×33 εκ. Το αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Εν” τω μεταξύ, όσο βράζει η σάλτσα σας, φτιάχνετε τις πένες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε μπολ, τις ραντίζετε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε. Προσθέτετε στο μπολ το ανθότυρο, τη μοτσαρέλα, το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο και τ 1 κ.σ. μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ρίχνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας στο ταψί και τοποθετείτε και το μείγμα ζυμαρικού τυριών από πάνω. Περιχύνετε παντού, καλά με την υπόλοιπη σάλτσα και από πάνω πασπαλίζετε τη τριμμένη παρμεζάνα και την υπόλοιπη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου