Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Μύδια λαδορίγανη με φέτα

Υλικά συνταγής

ελαιόλαδο: 150ml
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας
μύδια: 48
πιπεριά πράσινη: 1/2 χωρίς το κοτσάνι και τους σπόρους
κρασί λευκό: 400 ml
ρίγανη φρέσκια: 1 κουταλιά της σούπας
ζωμός καραβίδας ή ζωμός ψαριού ή νερό: 80 ml
λεμόνι: 1/2, ο χυμός
φέτα: 250 γρ.


Εκτέλεση συνταγής

Τρίβετε τα μύδια με συρμάτινο σφουγγαράκι, αφαιρείτε τα «γένια» τους και τα πλένετε καλά. Τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Μόλις αρχίσει το λάδι να καίει, ρίχνετε τα μύδια και την πιπεριά και σκεπάζετε με ένα καπάκι. Μετά από 1΄ ρίχνετε το κρασί και περιμένετε μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη των μυδιών.
Προσθέτετε το ζωμό καραβίδας ή το ζωμό ψαριού και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και ρίχνετε τη φέτα κομματιασμένη. Πασπαλίζετε με ρίγανη φρέσκια, αφήνετε να πάρουν μια βράση και σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου