Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Τυρόπιτα με πιπεριές και σπιτικό φύλλο

Υλικά συνταγής
Για το φύλλο:
250 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο βούτυρο επιπλέον για άλοιμα ταψιού
200 γρ. γιαούρτι
1 φάκελος μπέικιν πάουντερ
500-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη (ή 300 γρ. φέτα + 200 γρ. ανθότυρο)
2 αυγά + 1 αυγό επιπλέον για άλειμμα φύλλου (προαιρετικά)
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή πικάντικη γραβιέρα
4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση συνταγής

Για το φύλλο: Αναμιγνύετε καλά σε ένα μπολ το βούτυρο με το γιαούρτι. Προσθέτετε τα 500 γρ. αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε, προσθέτοντας σταδιακά αν απαιτηθεί επιπλέον αλεύρι,  μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσες μπάλες, τη μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγετε σε δύο φύλλα εκ” των οποίων το 1 για τη βάση λίγο μεγαλύτερο. Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ και στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του το μεγαλύτερο φύλλο.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε τα 2 αυγά, τα χτυπάτε ελαφρώς και προσθέτετε τη πιπεριά και τα τυριά και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε ομοιόμορφη το μείγμα τυριών στο ταψί πάνω στο φύλλο και γυρνάτε προς τα μέσα το φύλλο που στρώσατε και στα τοιχώματα.
Σκεπάζετε τη πίτα σας με το δεύτερο φύλλο και φροντίζετε να το “σφραγίσετε” περιμετρικά. Προαιρετικά, χτυπάτε το αυγό με 2 κ.σ. νερό, βουρτσίζετε το επάνω φύλλο με το αυγό και το πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε τη τυρόπιτά σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35-40 λ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Βγάζετε τη τυρόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” μέσα στο ταψί και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου