Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Τούρτα σοκομπανάνα....ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!

Υλικά συνταγής

1 κουτί Panna Cotta με Σιρόπι Σοκολάτας
2 φάκελοι Garni με Κακάο
900 ml (4 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού) γάλα
1 φάκελος Kουβερτούρα σε Σταγόνες
150 γρ. σαβαγιάρ
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (για το σιρόπιασμα)
50 ml (1/4 φλιτζάνι του τσαγιού) γάλα (για το σιρόπιασμα)


Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε την panna cotta σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας χρησιμοποιώντας 500 ml (2 ½ φλιτζάνια τσαγιού) γάλα. Προσθέτετε την κουβερτούρα σε σταγόνες και το σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύετε συνεχώς πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Aφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά χωρίς να πήξει (περίπου 20 λεπτά) ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Eτοιμάζετε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία και το ανακατεύετε με την κρύα κρέμα. Προσθέτετε τις μπανάνες, τις οποίες έχετε λιώσει πρώτα στο μπλέντερ.
Σε μία φόρμα Nο. 28 που ανοίγει με σούστα τοποθετείτε μία στρώση σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ. Απλώνετε την έτοιμη κρέμα και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
Ξεφορμάρετε αφαιρώντας το πλαϊνό της φόρμας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και γαρνίρετε με το σιρόπι σοκολάτας.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου