Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα

Υλικά συνταγής

500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα τομάτας
100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
λίγο θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το γιαούρτι, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζετε με μία πετσέτα κουζίνας και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ. Κόβετε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και το προσθέτετε στη μπεσαμέλ μαζί με το τυρί, τη σάλτσα τομάτας και το θυμάρι.
Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε μικρά τριγωνάκια. Βάζετε στο κέντρο λίγη γέμιση και τυλίγετε κάθε τρίγωνο σε σχήμα κρουασάν. Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 10'-15'.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου