Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Κυπριακές φλαούνες

Για τη ζύμη

750 γρ. αλεύρι χωριάτικο ή σκληρό
60 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαγιά ξερή
400 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση

500 γρ. γραβιέρα γλυκιά
200 γρ. χαλούμι τριμμένο
1 κ.γ. δυόσμο ξερό ή μελισσόχορτο
1 κ.γ. μαστίχα
1 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. κανέλα
200 γρ. σταφίδες
3 αυγά
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σερβίρισμα (προεραιτικά)

μέλι
κανέλα
αυγό και σουσάμι για άλειμμα


Μέθοδος Εκτέλεσης


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό με ένα σύρμα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ με το γάτζο μέχρι να γίνει μια ωραία ελαστική ζύμη και την αφήνουμε 1 ώρα τουλάχιστον σκεπασμένη με μια πετσέτα για να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα πάχους 2 χιλιοστών. Κόβουμε σε τετράγωνα μήκους 20x20 εκ.
Γεμίζουμε τα τετράγωνα μας με γέμιση στο κέντρο (βάζουμε αρκετή να γίνει ένα βουναλάκι) περίπου 80 γρ.
Διπλώνουμε τις 2 αντικριστές πλευρές του τετραγώνου προς τα μέσα (δεν καπακώνουμε όλη τη γέμιση).
Στη συνέχεια διπλώνουμε προς τα μέσα και τις άλλες 2 αντικριστές πλευρές του τετραγώνου με τον ίδιο τρόπο. Ουσιαστικά δημιουργούμε μια φωλιά για τη γέμισή μας. Με ένα πιρούνι πατάμε τις γωνίες για να κολλήσουν.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστές με μέλι και κανέλα .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου