Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Χαλουμοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Υλικά συνταγής

Υλικά για τη ζύμη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 300 γρ.
βούτυρο: 150 γρ.
γιαούρτι στραγγιστό: 150 γρ.
μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
αυγό: 1
Για τη γέμιση
φέτα: 100 γρ.
ανθότυρο: 100 γρ.
χαλούμι: 200 γρ.
δυόσμος ξερός: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
γιαούρτι: 100 γρ. στραγγιστό
αυγά: 2
γάλα: 3-4 κουταλιές
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση συνταγής

Ζυμώνετε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το γιαούρτι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο. Συνεχίζετε το ζύμωμα. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30’.
Σε μπολ τρίβετε τα τυριά με χοντρό τρίφτη και προσθέτετε το δυόσμο, το γιαούρτι και τα αυγά χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε φύλλο χοντρό. Κόβετε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια, βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση, διπλώνετε σαν μισοφέγγαρο, στρίβετε και πιέζετε στις άκρες της ζύμης και αλείφετε με γάλα για να κολλήσει το πιτάκι. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντας και τα υπόλοιπα πιτάκια.
Τοποθετείτε τα πιτάκια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνετε στους 150 °C για 20’ - 30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο δυόσμο ή άλλο μυρωδικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου